Zavore - problem

Zdravo,
imam problem z zavorami.
1. problem je da ko pritisnem zavoro avto zavije v levo. Se pravi leva zavora prime prej kot desna. Kaj bi lahko bil vzrok?
2. problem pa je, ko pritisnem zavorni pedal, pedal plava. Se pravi ko pedal držim se pedal premika notr - vn (kot bi valovalo, plavalo). Upam da sem napisal dovolj razumljivo :)
nikjer nisem našel takšnega problema, zato upam da mi bo kdo znal povedati v čem je problem?
Hvala in LP,
Jure

Re: Zavore - problem

1. Mozno da ti spusca zavorni celinder na desni strani (spredaj/zadaj) ali pa se ti je odluscla obloga od zavorne ploscice (pakne).. Lahko pa da so strgane zascitne gumice na levem zavornem celindru in je zapikal, posledicno se ne vrne dovolj nazaj zato potem prej "zagrabi"..
2. Mozno da je zvit disk- spredaj ali zadaj jajcast boben.. ali pa je odstopla obloga od ploscice, mozno tudi da se je zlamal stift ki drzi pakne..
Najbolse da ti nekdo ki se spozna na to vzame zadaj bobne dol in jih preveri + zavorne obloge na paknah + fedre in stifti ter spredaj diske in ploscice ter vse stiri zavorne celindre..

Glede 1. lahko tudi je tudi zarustalo vodilo čeljusti spredaj desno ali pa zrak v cevi pri eni od desnih zavor.

Če ne znaš sam preveriti raje pelji mehaniku.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Če bi bile prednje zavore ok, in zadnje zezale ne bi tako bilo to opazno na volanu. V kolikor ti gre levo se posveti prednjim zavoram, prvo poglej će ti bateka v čeljusti dobro funkcionirajo, na trojkah rado batki zaštekajo v čeljusti ali zaradi oksidacije ali zaradi umazanije. V večini primerov, ki sem jih do sedaj imel sem lahko batek rešil z poliranjem.
Pred vsem tem posegom preveri pritisk olja ko boš anlihtal, če je pritisk različen v levem in desnem potem zamenjaj gumijasto lajtungo od čeljusti do podvozja (imam tudi na zalogi 13 eur). V primeru, da po menjavi lajtunge, še zmeraj ni pritisk enak se posveti glavnem zavornem cilindru.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost