T3 Starter

Nekaj smo že začeli debatirat od štarterjev, mene pa zanima ena tehnična zadeva. Občasno mi štarter zavrti v prazno in so mi rekli, da je za to kriv avtomat. Kateri del na štarterju je avtomat, tam kjer je rotor ali una mala zadeva zraven, kamor se priklopi kable? Imam enega na lagerju in pred menjavo z novim, bi poskusil zamenjat. :)
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: T3 Starter

Avtomat je mala zadeva kamor se priklopi kable,vendar je za vrtenje v prazno navadno kriv zobnik ali bolj natančno sklopka v zobniku
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Mogoče bi zadostovalo če bi mehanizem kjer je zobnik razdrl, očistil in rahlo namazal. Kdaj je vse tako suho, da se zobnik ne premika po osi gor - dol..
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Čist možno, ker to se mi zgodi na vsake toliko. Tudi po zimskem spanju je na začetku večkrat obrnil v prazno, potem je bilo pa vedno bolje. Bom odprt in da vidimo kaj je na stvari. Drugače pa v nabavo drugega. :)
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

NoName napisal/-a:Čist možno, ker to se mi zgodi na vsake toliko. Tudi po zimskem spanju je na začetku večkrat obrnil v prazno, potem je bilo pa vedno bolje. Bom odprt in da vidimo kaj je na stvari. Drugače pa v nabavo drugega. :)

pri nas smo se dolgo ukvarjali s starterji...
pa iz dveh sestavili enega,pa se ta crknil...
narocili novega......pa je mir... [smilie=pdt_aliboronz_01.gif]
pa se syncro.ga ima stlacenega tam spodaj....

silence napisal/-a:
NoName napisal/-a:Čist možno, ker to se mi zgodi na vsake toliko. Tudi po zimskem spanju je na začetku večkrat obrnil v prazno, potem je bilo pa vedno bolje. Bom odprt in da vidimo kaj je na stvari. Drugače pa v nabavo drugega. :)

Moj na syncro pa zašpila ko zalaufam, kot da bi ga prepozno odklopilo, pa kot je @silence napisal je stlačen dol pa ga ne diram dokler dela oziroma se trudim čimprej ključ spustit ko obrne takrat pa ne "zašpila" :).
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Anton aus napisal/-a:
silence napisal/-a:

Moj na syncro pa zašpila ko zalaufam, kot da bi ga prepozno odklopilo, pa kot je @silence napisal je stlačen dol pa ga ne diram dokler dela oziroma se trudim čimprej ključ spustit ko obrne takrat pa ne "zašpila" :).

anton...to sem mislil na t3...syncro,velika jeba ga menjat...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost