Re: delovna temperatura

meni mrzel aaz 1.9 td, ko zagrejejo svečke za 5 sekund, vžge kot iz topa. Medtem ko je topel ali samo še mlačen, pa glede na trajanje rumene ledike, zagreje samo za pol sekunde, kar je očitno premalo, saj za vžig potrebuje nekaj več obratov, kot pri mrzlem. Ni neke panike, ampak podaljšati življensko dobo štarterja z manj verglanja, ni neumno. Bobo.. fulmenge na gasu ?

Pa še moj aktualni problem na temo temperature, sicer na motorju 1.6 D. Bobo, dobra novica je, da tvoj servis preluknjanega hladilnika še vedno drži vodo! Od takrat je nisem dolival pa jo ne manjka veliko. Da informirava forumaše, kateri tesnilec si vlil v vodni sistem? Slaba novica pa je, da se mi je pred tednom nazaj pojavil problem z termometrom in sicer kaže temperaturo do konca in še čez in utripa rdeča ledika. Kaj je lahko razlog? Vem za termostat, ki je na cevi vode, pred vstopom v hladilnik? Ampak če se ne motim, tisti služi za vklapljanje ventilatorja? Tudi termostat, ki odpira vodo iz motorja do hladilnika, očitno deluje, drugače bi ali zakuhal, ali pa bi bila voda "hladna", tako pa gretje deluje kot mora. Torej je kriv termometer? in kje se nahaja?
Navsezadnje sem še pomislil, ali ima lahko tesnilec hladilnikov lahko tudi kakšne stranske učinke na hladilnem sistemu. Ima kdo slabe izkušnje?

Luka dolij vodo do vrha ,da nebo utripala lučka,tesnilec je iz petrola naš slovenski proizvod,fulmenge je reč v pumpi ki pri štartu rukne nafto na polno ,da lepše vžge
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

bobo1841 napisal/-a:
PERO DAGI napisal/-a:Tudi sam imel/imam probleme z grelnimi svečkami. Pa rele za grelne svečke mi je tud že zgorel. Avto prepreosto ne vžge topel če ga malo ne pogreješ. Odklopil senzor za temperaturo, tako kot ti:) kompresija ok, grelne svečke nove. Če boš kaj ugotovil sporoči:)

potem ti na pumpi ne dela pravilno fulmenge na gasu,ali pa nimaš prav nastavljene pumpe,moji vsi topli lepo vžigajo

Bosch pumpa obnovljena zato predvidevam, da so tudi to uredili... samo zakaj potem mrzel vžge takoj? A nima filmenge funkcijo ne gledo na to a je motor topel ali mrzel?

ideja napisal/-a:8) Živ 8)
Za nepravilno delovanje pri gretju svečk nimajo senzorji in tipala za vodo nikakršne povezave,
Starejši modeli imajo tipala na katere natakneš čisto navaden kabel čevelček,ki se nahaja eden na koncu glave drugi pa s strani blizu četrte šobe.Novejši pa imajo že malo sodobnejši in bolj strokovni izgled in so tudi malo bolj natančni ali pa tudi ne saj nikoli točno ne veš koliko je motor vroč,razen takrat,ko se iz njega že kadi.Potrebno je vsake toliko časa malo spoje premigat,da se stvar malo oživi.Za gretje svečk je pa čisto druga zgodba,saj to nadzira rele v črni škatli na levi strani v smeri vožnje.Ta rele je precej drag,zato skoraj vsak,ki mu ta odpove poslušnost,kupi nekaj čisto ix,samo,da je ali pa vtakne v avto kar nekje dobi zastonj in če zadeva ni kompatibilna lahko pride tudi do sežiga žic.Poznam dva forumaša,ki sta imela te težave in lahko napišeta kakšo štalo sta imela s tem.
V kombijih sem zasledil dva modela,ki sta si optično identična in imata na vrhu številko 60,toda s strani pa na enem piše:
171911261E
SJR 12V
na drugem pa:
171911261D
SME 12V
Na pogled zelo podobna zadeva a deluje čisto drugače,potem pa so tu še razni ponaredki,ki pa krojijo usodo po svoje.
Sori,k težim

Js sm zarad releja zamenjal motor...ja kupil sm nov rele za 20 e preventivno. Ga vgradil, in po parih dneh mi avto ni vec vzgal. In zadnja stvar ki sem jo imel na sumu je bil rele ( ker je bil nov)
Cela štala vglavnem!!! Ko sem zamenjal motor avto se vedno ni vzgal???? In dam notri star rele in avto pali ko singerca... Ta šola me je kar nekaj stala

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede temperature vode. Namreč ko vžgem motor se čez približno 5sec prižge lučka za temperaturo motorja in utripa ter gre kazalec takoj do konca. Kaj bi lahko to bilo?
Ali je imel že kdo takšen problem?
Hvala za odgovor!

hmmmm......danes sem nalil vodo, odzračil še spredaj pri killerju, ampak še vedno ko priklop števec, se kazalec za temperaturo takoj dvigne in tista lučka za temperaturo utripa. Ali imate mogoče še kakšno idejo kaj bi lahko bilo?

No, jaz imam pa podobno a malo drugačno štorijo. Če je antifirz do konca nalit, torej je posoda polna do vrha kot mora biti, mi lučka utripa ko vžgem avto. Potem ga pa po ene pol minute ugasnem, ponovno vžgem in lučka ugasne. Kazalec temperature dela OK. Zadnjič sem pa nekaj delal in mi je malo antifriza steklo ven, nalijem posodo in se malo peljem, da prekroži antifriz in zrak ven zmeče... in res, je v posodi manjkalo za ene dva prsta... Zanimivo, ko sem potem vžgal lučka ni več utripala.... Zdaj pa ne vem... prav bi bilo da ga dolijem, ampak pol bo spet lučka utripala ko bom vžgal....

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost