Letne pnevmatike za VW T3

Živjo,
zanima me kakšne so dovoljene pnevmatike za VW T3 letnik 1985 potniški? Imam namreč feltne 14' col. Ali so pnevmatike 185/75-14"C v redu? Ker sem zasledil na nekem forumu da so dovoljene samo 185R14?

LP!
Jure

Re: Letne pnevmatike za VW T3

Kako pa je z pnevmatikami 205 70 R15 96T XL (extra load), je mozna homologacija? Nosilnost pnevmatike je 610kg, original pnevmatika 185 R14C pa ima okoli 800kg nosilnosti.. Masa kombija je 1460kg, najvecja dovoljena pa 2460kg.

Re: Letne pnevmatike za VW T3

Zdravo!
Shomologirat se da v naši deželi marsikaj, odvisno le od iznajdljivosti in vztrajnosti ker je to večinoma birokratski postopek za žetje €.
Načeloma imaš dve opciji za tvoj primer, vpisujejo se ti le dimenzije.
Prva opcija je, da dokazuješ ustreznost preko nekega papirja, ki ti ga izda uvoznik oziroma pooblaščeni za folcvagino. Torej ne vem točno kako to gre ker sem bolj v BMW vodah ampak načeloma Verovškova verjetno, odvisno od preglednika, pa tudi ostalo bi šlo skozi ala ne vem kaj še je, Integral, ipd. Skratka od njih rabiš potrdilo kaj je bilo original za tvoj kombit. Bolj kot plačilo takega dokumenta je problem to, da je kombi star in že tako ali tako te pisano gledajo kaj sploh je to zaena gajba in zakaj se noče že pogreznit v tla, da prideš po novega.

Druga opcija je, da vpisuješ dimenzije preko TUV-ja od kakega drugega platišča, ala naknadna platišča, opcijska oprema za T3 in imaš TUV tistih platišč in tako vpisuješ. Težava je lahko, ker bi potlej načeloma rabil dejansko ta platišča vgrajena za pregled.

Kako se najlažje in najceneje in najhitreje rešit te verjetno zanima? Zrihtaj si dokument od nekega pooblaščenca kaj je original za tvoj kombit, in pojdi s tem na LPP. Tam jim zateži in vztrajaj, ker obstaja opcija homologacije enostavnejših stvari brez pregleda- kar original pnevmatike so in ti bodo vpisali, pa še najcenje je, slabih 20€.

Kar piše na stebričkih in kaj vem še kje na kombiju nikogar ne zanima, šteje izključno in LE homologacija.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost