finalna obloga sten-tapete

pozdravljeni

trenutno sem v fazi samogradnje ad. 8) 8)

vseskozi sem v dilemi s cim naj finalno obdelam zunanje stene, v najprej je bilo v planu lakiranje vezane plošče topola, vendar mi to ni všeč ker s casom porumeni... in se hitro naveličas

plan b. je bil da mi nekdo zapreša gor folijo , vendar skoraj ni izvedljivo ker nočem videti vijakov za pritrjevanje obloge

zdaj na koncu pa plan c. :oops:
nekako sem ciljal na lepljenje ultrapasa vendar je tudi to skoraj nemogoče pa še neverjetno težak je

zdaj mi je na misel padlo če bi dal gor kar foto tapeto iz flisa (imam slučajno na zalogi)
ali pa kar foto stensko nalepko

v dilemi sem pa ker imam obcutek da bo zaradi vročine lepilo popustilo ali pa se bo skrcilo , gubalo...

skratka zanima me ali je kdo od vas že kaj takega izvajal in s cim je lepil...

ps. sprejemam tudi kakšne druge predloge ki se dajo nanest na vezano ploščo :D

Re: finalna obloga sten-tapete

S točno tem vprašanjem se tudi jaz ubadam te dni, pa še nisem prišel do zaključka. Pri meni je pol notranjosti polepljeno z nekim ovojnim papirjem z vzorcem lilije. In v bistvu stvar sploh ne zgleda grdo. :D Prav retro je. Problem je pa, da je ta papir že skoraj povsod odstopil.
Zdaj barvanje mi sploh ne diši. Mislil sem dobiti kakšne oldschool tapete in s tem polepit, ampak...
S čim jih prilepit? Lepilo za tapete ne verjamem, da bi prijelo, ker tisto je namenjeno lepljenju na zid, tukaj pa so večinoma bolj neporozne površine. Neostik bi bil verjetno OK, ampak bi moral res pazljivo lepit, da ne bi bilo mehurjev in gub, ker ko to enkrat prime, ni več povratka.
Ostane pa še samolepilna folija, kjer pa me skrbi, da bi v najhujši vročini lepilo odstopilo (sploh, ker ni povsod gladke podlage) in bi bil spet na začetku...

tombin napisal/-a:Neostik bi bil verjetno OK, ampak bi moral res pazljivo lepit, da ne bi bilo mehurjev in gub, ker ko to enkrat prime, ni več povratka.

Če izrežeš tapeto tako, da imaš viške okoli. Jo položiš gor, zavihaš samo en rob in ga prilepiš - najprej samo na enem robu. Ostali del privzdigneš, namažeš, potem ti pa eden to drži, ti pa lepo počasi z valjčkom tole daješ na mesto. Če ostane mehurček ga prebodeš z buciko in lepo povaljčkaš. Na koncu z alfa nožem odrežeš viške. Pa ni hudič, da nebi šlo....

lp, boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Mene najbolj skrbi da potem lepilo nebi popustilo???

Sem pa ze lepil ene 2.m2 navadne tapete na iverico in je bilo ok ,le problem je bil ker se je skrcila za ene 2mm in se je potem videla fuga med tapetama

Lepil sem pa kar z belim lesnim lepilom

Bom kar danes probal nekam nalimst pa pol na soncu pustit :mrgreen:

Meni se filc ni prav nič odlepil pa sem lepil, s Tekasolom v spreju (podobno lepilo kot neostik). najlepše je, da še malo plate zakovičiš na stebričke in bo še bolje držalo ali pa kupiš dekorativne vezane 3mm plate (naprešan okrasni furnir), pol pa sploh nima kej odpast.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost