Uf... ne spoznam se najbolje na te zadeve ampak vseeno.... očitno sem naredil zmedo. Tole z nepovratnim ventilom sem jaz zastopil tako: Tip je kupil pač nek nepovratni ventil, in ga razstavil na pol, ker so pač pasale dimenzije. Poanta pa je bila, da je dobil tisti tanek del, v bisvu cevko, na katero je potem cev od vakuma nataknil. Predlagam, v kolikor imaš tisti kovinski del na pumpi cel, da greš v klet, ali pa trgovino no... nabavi ene par centimetrov cevke, ki ima notranji fi enak kot kovinski del. Cevko nabij na eni strani na kovinski del, na drugi pa na cev. Stisni z objemko. Če imaš pikico silikona zatesniš prej in bo držalo bolje kot original. V bistvu, kot ti je predlagal že @Tomaž. Pa mogoče v razmislek - očitno se ti tole lomi ker med vožnjo cevka miga in vibrira in je tisti plastični del na pumpi ves čas obremenjen ker ga miga sem i tja. Mogoče bi s kakšnimi vezicami utrdil cev, da bi bila bolj fiksna... Evo improvizacije za praznike.

Pogledal še enkrat sliko zgoraj - saj je tvoj avto to. Na vakum cevki imaš še ene cevi čez speljane in spete z vezico. Mogoče je pa to "teža", ki tišči vakum cevko dol, ko dodamo še vibracije... mogoče zato zlomi plastiko....
LP; Boro