Webasto v T4 California 1992

Pozdravljeni. Sem nov na forumu, pred kratkim pa sem uresničil dolgoletno željo in sem kupil T4 Californio z 2.4d motorjem. Ker tudi ob temeljitem pregledu kakšna stvar uide, imam vprašanje za vas.

Avto ima toplozračni grelec kabine (kontrolna plošča nad kuhinjo, z enim stikalom, 2 led lučkama (zelena in rdeča) in vrtljivim termostatom), na armaturi pa je webastova kontrolna plošča, z displejem in parimi gumbi.
Pretaknil sem že cel internet, a navodil za uporabo teh 2 naprav nikjer ne najdem. Če pravilno sklepam, ima avto 2 grelca, eden je za hitrejše ogrevanje motorja (verjetno greje vodo), drugi pa za potniški del, ki ogreva zrak.
Sedaj pa k problemu; Grelec za bivalni del lepo prižge in dobro greje, a se po določenem času delovanja (čas delovanja je odvisno od nastavitve termostata) izklopi in se ne prižge več, kljub temu, da avto prezračim, da temperatura pade. V resnici me je toliko jezilo, da sem danes v avtu spal in čakal hudiča, da se bo prižgal, a se ni. Če ročno grelec izklopim in potem vklopim nazaj, pa spet dela določen čas. Zelena ledica sveti ves čas.
Je možno, da gre za kakšno nastavitev in sta napravi v kabini in bivalnem delu povezani ali je možna kakšna okvara?
Bi prosil za pomoč, pa če ima mgoče kdo navodila za uporabo teh 2 naprav bi prav lepo prosil za sken.

LP Samo
Zadnjič spremenil Samo3d, dne 11 Nov 2014 08:43, skupaj popravljeno 1 krat.

Re: Webasto v T4 California 1992

Sem si malo razjasnil stvari. Obe kontrolni plošči kontrolirata en grelec; toplozračnega. Danes sem ročno vklopil gretje na armaturni plošči in je reč brez prekinitve delovala celi 2 uri, tako da dvomim, da je napaka na webastu. Sumim, da je kriv termostat v bivalnem delu.

A kdo ve, kako se razdre ta reč, da se pride do drobovja?

LP Samo

Očitno je bil webasto zapacan. Občasno je pošteno belo pokadil, očitno pa mu je daljše delovanje med vožnjo toliko odgovarjalo, da se je odločil, da bo pričel normalno delovati. Najraje bi šel spet v avto spat, ko je tako lepo toplo :)

LPS

@Boro; vsekakor sledi predstavitev. Med vikendom je bila čistilna akcija, v naslednjih dneh, ko bi naj sonce sijalo, pa bom kakšno slikco naredil in par stavkov napisal.
@JoreKo, @dzurdzy, super. Potem se moramo kdaj dobit in kakšen osvežilen hmeljev napitek spit.

Lps

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov