Zavore

Sicer gre za civilni avto, ampak je tako princip isti. Torej spredaj mi je na eni strani pobralo ploščice in kovina je naredila svoje. Rezultat je zdrsan disk. Pri zaviranju nič ne trese, tudi obrabljen ni, saj sem že enkrat menjal komplet. Naj pri menjavi ploščic menjam tudi disk ali lahko pustim takšnega? Kakšne so posledice, da ne bom čez en mesec poleg diska še enkrat ploščic kupoval? Hvala za pomoč.

LP
Živiš samo enkrat, a če to narediš pravilno, je enkrat dovolj. (Joe E. Lewis)

Re: Zavore

Ravno 4 dni nazaj sem imel jeb...o z zadnjimi diski...če jih je možno podrejat (mislim če niso čist u nulo znucani) jih da podrejat , ker mene je ta špas drago koštal (dva nova diska (zadaj sta manjša) + nove ploščice+nove zajle ročne zavore)....pa vozim Fiata...
http://www.gumitehna.si/

...če se ti kljub menjavi pojavlja isti problem, najprej poglej čeljusti in batke če delajo pravilno, po moje ti je zagrabilo batek ali vodilo ploščic in ti ne vrača ploščic nazaj posledično ti avto skoz bremza in ti uniči najprej ploščice potem še disk, najprej porihtaj to, potem pa menjaj ploščice in diske, lahko pa daš disk zbrusit, če je še dovolj materijala kar naš majster računa okoli 40-45 eurov za oba prednja diska, ne vem kaj se ti splača, odvisno kolk so novi diski...
Življenje je potovanje,uživajte v poti,kajti cilj ni zanimiv!

Uf, tole ste pa bili hitri. :) Disk ni obrabljen, samo zgoraj in spodaj so se naredili kanali. Ne vem kako bi razložil. Če potipaš s prstom ni gladek disk, ampak ima 0,5-1 mm okrogle rise. Se bo to samo poravnalo, če zamenjam samo ploščice? Brusit ne bi dal, ker me pride nov 60 EUR. Vprašanje je samo ali menjat vse, ali pustit diske stare, pa jih menjat ob naslednji menjavi ploščic.

LP

Drejanje diskov ti lahko uredim v Črnomlju đabe, samo ne vem kako bi to uredila da ne bi bil predolgo brez avta.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Hvala Anton, sem se odločil, da zamenjam ploščice in vidim kako bo. Brez avta pa ne morem bit, ker ga vsak dan potrebujem za razvoz familije. :)

LP

teoretično bi se morale nove ploščice prilagoditi disku, saj so mehkejše. Tudi pri meni noben disk ni popolnoma gladek, pa vedno menjam samo ploščice.
Da ne odpiram nove teme:
Pri Westfaliji T3 se večkrat dogaja, da začnejo zavore cvilit med vožnjo. Tudi zavorni pedal se po zaviranju zelo počasi vrne na vrh. Je to znak slabih tesnil? Hvala za odgovore :D

Tako, težava odpravljena. Ker sem delal prvič sem za prednji konec porabil slabo uro. Menjal sem samo ploščice, vse skupaj očistil in namazal z namensko mastjo. Zdej bo pa spet nekaj časa mir.

Je pa zanimivo ob osmih zvečer v rokavicah pred blokom šraufat. Čudnih pogledov ne zmanjka... :D

LP

NoName napisal/-a:
Je pa zanimivo ob osmih zvečer v rokavicah pred blokom šraufat. Čudnih pogledov ne zmanjka... :D

LP

Oj

V takih primerih za manjša poravila,ki jih lahko opravimo v lastni režiji
(serviz zavor ,redni serviz ,oz tudi druga popravila) me lahko kontaktirate za ogrevano delavnico z avto dvigalom in orodjem, tudi za kombi po sindikalni ceni 8)
Slika

Janez 041 981 521

na tehničnem mi je ugotovil, da mi zadnje zavore (diski) nimajo kaj dost moči. (no tolk je blo, da je šlo čez tehničnega). SAmo tud sam ugotavljam, ko na hribu uporabljam ročno, da ta ne prime kaj preveč. Kot, da nima dost moči. Ni važno, kako nastavljam v kabini pri roči, kdaj naj bi ročna prjela.

Zdaj..., podoben problem sem imel pri biciklu. Pri biciklu sem problem rešil uspešno tako ,da sem diske opral z razmaščevalcem, ploščice sem pa obžgal z brenarčkom, da je maščoba v porah ploščic zgorela.

Zanima me, če je kdaj kdo na tak način reševal problem pri avtomobilu.?
"Le cesta daje potepuhu sanje,
pa naj tisočkrat mu bo grenek kruh"

Dane Zajc

Ja, ni dolgo kar so bile menjane. Nisem jih sam menjal, tako, da ne vem al so res mastne. Je pa res, da je ročna slabo prjela tud s prejšnjimi ploščicami.

Dane Zajc

če delovna zavora (nožna)dela kot treba ročna pa ne,so krivi zadnji zavori cilindri,isti problem je na vw kjer so diski zadaj
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Je res! Tud na fotrovm golf 4 že od novga ročna ne prime ful. Ampak vseen mal bolj kot pri mojem Fordu. To se prav, da bi zavorne cilindre zamenjal?

Mah, ni pa to tak problem....

Dane Zajc

Tudi jaz imam problem. Ročna zavora skoraj nič ne prime, bog ne daj da parkiram na klancu:) bilo je zamenjano: komplet zajla z vodilom, pakne, zavorni cilindri, vsi fedrčki in razpirala... Bilo pa je nekoč vse zažgano, ker je pakno odlimalo in jo vkajlalo v drugo. Je možno da so bobni zakaljeni in bi jih moral zamenjat?
Kakšna ideja?

Uleži se pod avto pa ročno probaj premikati zajli za ročno za vagico.
Meni so tudi frišne ribale po manj kot letu. Malo oljčka pa je :)
Slika
1990 Bus - 1.9TD, 6 stopenjski Audi menjalnik

sem zajle, predno sem jih zmontiral, obesil in tolko časa kapal olje not, da je na drugi strani ven pritekel, tako, da mislim, da je namazano:) Saj sama ročna ni trda, se lepo zategne, samo drži ne:)

PERO DAGI napisal/-a:Je možno da so bobni zakaljeni in bi jih moral zamenjat?

Tudi če so bli zažgani, bi mogla ročna vsaj malo prijeti. Vsaj slabo. Glede na to, da je bilo vse menjano, zajla razmazana..... A je čutit upor ko potegneš, ali gre bolj na rahlo v prazno... A tisti vzvod, ki ima tiste mini zobčenike je nastavljen... sicer bi se moral sam nastavit, ker se sproti zateguje, ko zmanjkuje "mesa" na paknah - razen, če je tisti plehnati jeziček, ki nastavlja zobčenike preohlapen... mogoče pa nebi bilo slabo razdret in preverit - saj, če je vse novo, bo šlo narahlo narazen...

o tem delu govorim....

rear brakes.JPG

LP; Boro
Slika

https://sites.google.com/site/t3boro/
Ne, da si nečesa ne upamo zato, ker je težko, ampak je težko zato, ker si ne upamo. (Seneka)

Boro, saj prime, samo slabo. Tak občutek je, ko zategneš do konca, da je dobro prijelo, samo ko pedalo spustim pa ni varno. Kot da bi bila mast vmes :) Bom poskusil dat bobne dol, pa pakne stegniti na maksimum, potlej pa zajlo še enkrat naštelati (čeprav sem to že naredil pri menjavi). Če ne bomo pa v Vinici ob pivu že nekaj pogruntali :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost