Izklop gretja

Zdravo;
glede na to da ste sami experti tukaj mi bo morda lahko kdo pomagal z nasvetom. Imam pa sledeč problem:
Lastim si T4 9 sedežno izvedbo. Ima ločeno regulacijo ogrevanja- hlajenja za spredaj in za potniški del. Sedaj nikakor ne morem izklopiti gretja v potniškem delu. Vem da je za sprednji del napeljana zajla in z gumbom za ogrevanje mehansko reguliraš željeno temperaturo. Za potniški del pa je videti da to uravnava ne vem ali elektromagnetni ventil al kako. Kje naj bi bil vzrok da kljub obrnjenemu gumbu na hladno (modro) se le to ne odziva. Ali je možno nekako zmeriti to stikalo z obračanjem gumba.
Za vsak nasvet se zahvaljujem.
lp Peter

Re: Izklop gretja

No, tole tudi mene zanima. Kolikor sem jaz gledal je pri meni samo en ventil in en gumb za obe pečki. Velikokrat pa se zgodi, da bi rad pustil vklopljeno samo zadnjo, sprednjo pa bi izklopil. za gretje spredaj namreč velikokrat zadovoljivo poskrbi že sonce. Zadaj je pa tudi ob soncu še vedno ledenica. Sem že razmišljal o dogradnji elektromagnetnega ventila. Če pa je to pri novejših različicah že serijsko izvedeno, me zanima kako.

lpmondxxi
Več glav več ve

pri meni (caravelle 98) je to urejeno ločeno: spredaj klasični gumb za vroče/hladno, za zadaj pa malo nad tem gumbom še gumb za zadnji ventilator s štirimi stopnjami. ..pod ikonco v obliki kombija in z rdečo puščico... zažene pa ventialtor ki ima izstopno šobo za sovoznikovim sedežem...

Pri mojem starem Passatu, ki je imel enak sistem stikal, sem ga odpru in je bil problem zgolj v drsnem mehanizmu / kontaktu v obliki nesklenjenega kroga. Tisti plehek/kontakt sem očistil in pokrivil, pol je pa delalo/reagiralo.

..stikalo je stalno pod napetostjo in ali bi moral (verjetn že) glede na obračanje gumba stikala (nanj so priklopljene 4 žice in prva je pod napetostjo) ta napetost prehajati z obračanjem gumba (imam občutek kot da je neke vrste potenciometer) na ostale žičke katere verjetno vodijo do el. ventila. Ali pravilno razmišljam, ker če je tako potem je verjetno v okvari to stikalo :(
LP
Peter

pri novejših t4 je gretje kabine speljano prek zajle,dodatno gretje pa prek elektromagnetnega ventila,za nedelovanje je 90%kriv le ta ventil,sam sem opazil da če je gretje odprto in ni vklopljen ventilator ne greje ,starejše t4 pa imajo ta ventil različen,berz klime je dvojni na zajlo z klimo pa dvojni elektromagnetni
enga magnetnega imam nekje doma in bom ob priliki sprobal na katerih pinih mora imeti tak da je odprt in zaprt
ali pa poglejte na vw t4.wiki de
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

bobo1841 napisal/-a:pri novejših t4 je gretje kabine speljano prek zajle,dodatno gretje pa prek elektromagnetnega ventila,za nedelovanje je 90%kriv le ta ventil,sam sem opazil da če je gretje odprto in ni vklopljen ventilator ne greje ,starejše t4 pa imajo ta ventil različen,berz klime je dvojni na zajlo z klimo pa dvojni elektromagnetni
enga magnetnega imam nekje doma in bom ob priliki sprobal na katerih pinih mora imeti tak da je odprt in zaprt
ali pa poglejte na vw t4.wiki de

sem sprobal vendar ima samo dva pola,ko je brez napetosti je pa ventil odprt,pri 12v pa se zapre!
če ti bo kaj pomagal se lahko zmeniva!
Živeti brez kombija je mogoče,vendar brezveze!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov