Prodam T4 California

Pozdravljeni forumaši.

Po tednih premišljevanja in moram reči da ne z lahkim srcem sem se odločil, da dam na prodaj svojo Californijo. Tri leta nam je odlično služila, a so otroci zrastli, popotovanja pa so nam všeč, zato iščem večji kamper. Seveda v primeru, da prodaja Folca uspe. Vsekakor bom pogrešal okretnost in občutek pri vožnji po bolj ozkih poteh, da voziš osebni avto.
Gre za letnik 1992 T4, z 2,4 litrskim dizlom. Avto ima prevoženih 350.000 km, jaz sem jih v dobrih 2 letih lastništva naredil okoli 25.000. Ocenjujem, da so kilometri realni in po stanju motorja in vozila nasploh sodeč, narejeni s skrbnostjo. Motor vžiga s prve tako vroč kot mrzel, potrebno pa bo narediti velik servis. Pleh je v solidnem stanju, malo že porihtan pri prejšnjem lastniku. V zadnjih treh zimah mojega lastništva, je bil registriran od marca do začetka novembra, tako da po soli in snegu ni bil vožen. Dobro je ohranjeno tudi blago stešne spalnice, na prednji mrežici proti mrčesu ca 5 cm dolga raztrganina.
Je originalna Westfalia predelava, z vso opremo, ki tudi deluje;
- Webasto gretje
- Štedilnik na špirit
- Kompresorski hladilnik 12V
- Originalne omarice.

Vsa oprema je lepo ohranjena, se pa seveda pozna, da je punca že v srednjih letih.
V času mojega lastništva je bil na začetku narejen malo obsežnejši servis; zamenjane so bile vse tekočine in filtri, potem enkrat na leto oljni servis.
Ostala oprema:
- Nov je 95Ah akumulator bivalnega dela
- Nov je polnilec za aku bivalnega dela (Fraron electronic: https://www.fraron.de/batterieladegerae ... a-85859176 ). Sicer sem imel ponudbo za popravilo starega a sem se odločil za novega.
- Nove so prevleke na sedežih. Prevleke sem dal gor zato, da se dajo oprat, je pa original blago dobro ohranjeno.
- Nova blazina (Dormeo rollup) na postelji na strehi
- V prtljažniku sem naredil predal s popolnim izvlekom, da postane prtljažni prostor bistveno bilj uporaben.
- Dodan je zunanji tuš direktno iz rezervoarja.
- Nove letne gume, kupljene aprila letos, zraven pa dam tudi 16 col lita platišča, ki jih jaz nisem uporabljal, jih je imel nameščena prejšnji lastnik. Gume na teh so zanič, je pa dimenzija vpisana v homolagacijski kartonček, tako da so legalna. Kombi z njimi izgleda res strupeno, a zame je vožnja z njimi pretrda pa itak sem bolj za original videz.
- Termo zaščita za šipe v kabini
- Notranja termo zaščita za strešni šotor, (zelo efikasna, pri 5st.C zunanje temp so otroci sami izklopili webasto, ker jim je bilo vroče)
- Original zavesice na ostalih oknih
- Zračnik na oknu na drsnih vratih, da se lahko zakljenjen kombi zrači, ob dežju pa ne zaliva notranjosti. Lahko se ga uporablja tudi med vožnjo, zrak ne buta v kabino.
- Aerodinamična zaščita prednjih oken; pri priprtih oknih med vožnjo zrak ne "buta" v kabino, ko pa je kombi parkiran so lahko okna priprta in notri ne pride dež.
- Nosilec Fiamma za 4 kolesa

Prilagam nekaj slik, ob ogledu pa itak rečemo kaj več. Ogled je v Vojniku pri Celju, kontakt je 040 722 728 ali samo.leskosek@gmail.com. Foruma ne obiskujem ravno pogosto, zato prosim brez ZS.
Cenim ga na 8.500 EUR, zadnja cena se bo dogovorila ob ogledu. Zaenkrat bom oglas objavil samo na forumu.
IMG_2136.jpg
IMG_2135.jpg


LP Samo
Zadnjič spremenil Samo3d, dne 29 Jan 2017 21:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Priponke
IMG_2134.jpg
IMG_2133.jpg
IMG_1859.jpg
IMG_0800.jpg
IMG_0417.jpg
IMG_0232.jpg
IMG_0222.jpg
IMG_0138.jpg

Re: Prodam T4 California

Pozdravljeni.
Po mojem cincanju in ker so se ene stvari odvile bistveno bolje kot sem predvideval, je avto spet na voljo. Ker sem bil prepričan, da ga bom obdržal, sem par stvari poštimal. Naredil sem velik servis in menjal prednje manšete na polosovinah. Ker pa sem avtu želel povečati uporabnost in neodvisnost glede energetskih virov, sem zmontiral tudi tendo fiamma F45s (staro eno leto a je kot nova) ter namestil na streho 80w sončne celice za polnjenje bivalnega akuja seveda z regulatorjem. Celica je fleksibilna, debela le 3 mm in je nalepljena direktno na streho, tako da ne povečuje višine vozila. Ima tudi letno vinjeto.
Med prvomajskimi smo 6 dni potovali po Italiji, tako da smo stestirali nove pridobitve in zadeva špila ko ura.
Vsa oprema je brezhibna in dela kot je potrebno, v vozilo ni potrebno vlaganj. Edino kar je odpovedalo je merilec hitrosti - strgana zajla.
Da bi vsaj del vloženega denarja dobil nazaj bom ceno nastaviti na 9.000 eur, tako kot prvič pa oglas najprej objavljam tukaj, ker bi res žele, da gre avto v dobre roke.
Slike novega stanja bom nalimal v prihodnih dneh.

Lp Samo

Re: Prodam T4 California

Če boš imel krizo in nikjer kupca naokoli, skratka brezizhodna situacija potem ti jaz lahko ponudim 5k, več ne ker ga ne rabim saj imam dve kamp prikolice in 8 registriranih avtomobilov.
Expert za VW T3

Predsednik VW T3 Kluba Slovenija
http://www.vwT3klub.com

Komisar za starodobna vozila pri SVAMZ

Član:
Mercedes-Benz Klub Slovenija
VW Klub Dolenjske in Bele krajine
UO Svamz

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost