Re: ostali zanimivi kemper-kombiji naprodaj

Včeraj je šel kolega pogledat te avtodome. Pravi, da so nekateri še primerni za popravilo, večina pa je preveč poškodovanih. Sila, ki je pritisnala na streho je bila takšna, da je določenih povsem deformiralo podvozje. Tisti, ki pa so še kolikor toliko ok pa dosegajo zelo visoke cene.
Pa še nekaj! Baje so jim tam povedali, da se teh avtov ne bo dalo registrirati kot avtodom!!! Se pravi lahko ga kupiš kot kombi in porabiš šasijo v kolikor je ok. Homologacija v bivalno vozilo ne bo mogoča! Kolega, ki je bil tam pravi, da ne ve sicer zakaj ampak tako baje je!
Razmišljal sem o eni opciji! In sicer, da se kupi avtodom, ki je narejen iz kombija in en enak zdelan kombi z 500000 prevoženimi za sitne pare! Pol bi prestavil nov motor, menjalnik, podvozje in notranjo opremo iz tega adrijinega in šel delat homologacijo!?

Slika podvozja, baje je na večini avtodomov taka situacija!

Slika

Re: ostali zanimivi kemper-kombiji naprodaj

Ja imaš prav,samo to pride v poštev nekomu z veliko znanja in svojo delavnico,računaj da so vsi hdi z vso opremo(asr,esp,klima,računalnik,vsa tipala za temperaturo+izredno krhek material notranjega dela).Za enega laika bi bil strošek malenkost nižji kot nabava dobrega izpravnega avtodoma.
Eppur si muove!!!!!!!!

Re: ostali zanimivi kemper-kombiji naprodaj

Johy napisal/-a:Ja imaš prav,samo to pride v poštev nekomu z veliko znanja in svojo delavnico,računaj da so vsi hdi z vso opremo(asr,esp,klima,računalnik,vsa tipala za temperaturo+izredno krhek material notranjega dela).Za enega laika bi bil strošek malenkost nižji kot nabava dobrega izpravnega avtodoma.....točno tako, se popolnoma strinjam

Re: ostali zanimivi kemper-kombiji naprodaj

To da jih ne bo možno homologirati kot avtodom se mi zdi čisto pravilna Adriina odločitev, ker bi drugače večina šla v prodajo kot je spodaj napisano. S tem bi naredili uslugo samo tistim, ki bi jih slabo popravili in prodajali kot nepoškodovane - vsi ostali vključno z Adrio pa bi imeli samo škodo.
V hotelu sem samo gost, v mojem kamperju pa sem tudi doma!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost