Lep pozdrav vsem,
Včasih človeku enostavno zmanjka sreče in sedaj z žalostjo sporočam, da je moja karavelca nedolgo nazaj imela nesrečo, kjer je prišlo do požara v prostoru motorja. K sreči (v nesreči) sem lahko pravočasno ukrepal in pogasil, je pa sedaj potrebno obnoviti karburator in nekaj napeljave. Sam sedaj vsaj do Julija ne bom imel časa da se lotim dela, ker sem pa že prej imel plan avto poštimat, potem pa ga prodat sem se sedaj odločil, da bi ji že sedaj poiskušal poiskati nov dom.
Mogoče se najde nekdo, ki ima dobre prijatelje mehanike ali celo sam premore potrebno znanje in bi imel željo zadevo popraviti z relativno malo vložka. Gre za Caravelle GL z 1.9L DG wasserboxer motorjem (2E3 karburator) in 5-stopenjskim menjalnikom tipa ABN (final drive: 4,83). Na avtu je bilo že marsikaj poštimano, vendar bi bilo sedaj potrebno postoriti naslednje; obnoviti karburator, zamenjati cevi goriva, zraka in vakuma, ter zemenjati žice, ki jih je stopilo. Pri menjalniku bi bilo potrebno menjati ležaj glavne gredi kot tudi četrte in pete brzine, in ker bi bil menjalnik že snet bi bilo modro menjati še sklopko. Avto ima še nekaj kozmetičnih pomanjkljivosti, vendar nič hujšega - rja je bila pred dvema letoma odpravljena in je karoserija zelo zdrava.
No, takole na kratko. Če bi koga zanimalo mi lahko piše na PM ali še raje na
timotej.lah@gmail.com pa bom tamle kaj več povedal.
Fotografije si pa lahko ogledate tule:
https://drive.google.com/drive/folders/1hKwt6QsJxwYpVRPEVZZERLBW10fbQA02?usp=sharing
- Če ne veš kam greš se ne moreš izgubiti. =)